Florin Citu a facut 2 zile inchisoare in SUA: „Nu i-am informat despre eveniment pe Klaus Iohannis si Ludovic Orban inainte sa fiu nominalizat ca prim ministru!”

florin citu

In plina lupta electorala cu Ludovic Orban, actualul premier al Romaniei a suferit o lovitura dura de imagine dupa ce un ONG a anuntat ca Florin Citu a facut inchisoare in SUA.

„Acum 20 de ani. A fost vorba de conducerea sub influența alcoolului. Am plătit amenda respectivă, o amendă foarte mare. Este contravenție. Am făcut o greșeală acum 20 de ani (…) Este interesant că în patru tururi de scrutin cu PSD nu a apărut această informație. Apare acum, în competiția internă din PNL”, a spus Florin Cîțu.

Premierul a mai admis ca nu i-a anuntat pe Klaus Iohannis si Ludovic Orban despre acest episod, inainte sa fie nominalizat pentru functia de prim ministru. Ziaristii l-au intrebat pe Orban daca informatia a iesit la iveala in presa dinspre tabara lui.

„Nu am ce să comentez. Cum să plece din zona mea dacă eu habar nu am avut de subiectul ăsta? E o minciună. Dacă eu habar nu am avut de subiect, de unde să vină de la mine? Păi dacă știa cineva din echipa mea nu-mi spunea mie lucrul ăsta? Habar nu am avut”, a declarat Ludovic Orban.