Flagrant penal cu lire sterline oferite ca mită unui poliţist din Neamţ, pentru „a închide ochii”

Anchetatorii au pus la cale, zilele trecute, un flagrant cu lire sterline, care au fost oferite unui poliţist din Neamț, pentru a „da la blat” un dosar penal privind o serie de infracțiuni rutiere. În alt caz, un bărbat e acuzat de trafic de ţigări .

Un bărbat în vârstă de 54 de ani a fost prins în flagrant de cadrele Direcţiei Generale Anticorupţie Neamţ, în timp ce încerca să ofere mită unui polițist o sumă în lire sterline, pentru a „închide ochii“ într-un dosar penal în care era cercetat pentru comiterea a două infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere pe drumurile publice.

„Pe 20.10.2023, ofiţerii au prins în flagrant un bărbat în timp ce oferea suma de 400 de lire sterline unui agent de poliţie din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 3 Săbăoani, pentru soluţionarea favorabilă a unui dosar penal în care era cercetat pentru săvârşirea unor infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere“, a transmis Direcţia Anticorupţie.

Nemţeanul era acuzat de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere şi pentru refuzul de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive. A fost pus lacale un flagrant, iar cel în cauză are dosar penal şi pentru dare de mită.

În acest an, au fost înregistrate 15 situaţii în care angajaţi ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne din judeţul Neamţ au refuzat sume de bani cu titlu de mită şi au sesizat faptele de natură penală la Serviciul Anticorupţie. În urma sesizărilor, anchetatorii au realizat flagranturi, pentru probarea infracţiunilor.

Un alt caz penal îl are ca autor pe un bărbat în vârstă de 51 de ani, din comuna Gârcina, care a fost reţinut de poliţişti, pe 19 octombrie 2023, în urma a patru percheziţii. În timpul acestor misiuni au fost depistate mii de pachete cu ţigări de contrabandă. Speţa a fost instrmentată de poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

„La descinderile imobiliare au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 117.220 de ţigarete netimbrate sau timbrate necorespunzător şi care trebuiau plasate sub un regim vamal, susceptibile a fi provenite din contrabandă“, a comunicat Poliţia Neamţ. Urma ca nemţeanul să fie prezentat unui procuror, pentru luarea unei măsuri preventive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *