Firmele de taxi își fac de cap în Iași

Se pare ca soferii de taxi care cer mai multi bani fata de cat ar costa in mod normal o cursa vor plati scump. Primaria Iasi a anuntat ca va infiinta un numar la care pot fi comunicate aceste situatii reclamate tot mai des de pasageri. Practica ar fi frecventa la Aeroportul Iasi unde oamenii ar fi fost constransi de soferi sa plateasca sume foarte mari pentru portiuni mici de traseu.

Nu de putine ori, oamenii si-au exprimat pe paginile de socializare nemultumirea fata de serviciile de taxi din Iasi. Cum efectiv au fost obligati de soferi sa plateasca zeci de lei pentru o cursa care nu ar trebui sa coste mai mult de 10 lei. Autoritatile locale s-au semnalat in acest sens si vor sa ia masuri drastice.

Daniel Juravle, viceprimar Iași

Problema exista si sunt constient de ea. Apar tot mai multe persoane care pleaca de la Aeroport pana la zona parcarilor Ciric si le sunt solicitate sume mult mai mari decat le arata aparatul sau incepe o negociere la usa Aeroportului referitor la suma de bani pentru o cursa pana la parcari.

– Aceste practici au coborat in centrul municipiului Iasi.

-Practica daca este in centru sau la capat CUG este una total ne la locul ei si vom fi intrasigenti atata timp cat vom gasi personajele care practica astfel de actiuni

Consilierii locali ii incurajeaza pe cei care trec astfel de experiente sa anunte autoritatile.

Eduard Boz, consilier local PNL

Cred ca este nevoie de o campanie de informare in privinta drepturilor pe care le au si a taximetristilor cu privire la obligatiile pe care le au. Spre deosebire de orice alt serviciu de transport privat. Acest serviciu de taximetrie cand au venit ei in Consiliul Local si au solciitat sa le aprobam cresterea tarifului pe kilometru, am adus in discutie la momentul respectiv faptul ca ei beneficiaza de o serie de facilitati fata de anumite aplicatii

Situatia a aparut din momentul in care doar taxiurile si autobuzele pot avea acces la Aeroport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *