Finanțare Regio pentru serviciile de sănătate din zonele sărace

regio

Începând de astăzi, 11 iunie 2021, comunitățile locale din Regiunea Nord-Est pot depune proiecte pentru amenajarea de centre comunitare integrate. Obiectivul constă în „Creșterea accesibilității serviciilor de sănătate, comunitare și a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace și izolate”.

Vor fi dezvoltate serviciile de asistență medicală comunitară, în scopul identificării problemelor medico-sociale, îmbunătățirii indicatorilor stării de sănătate și a nivelului de trai al populației. De asemenea, vor fi susținute persoanele aparținând grupurilor vulnerabile din punct de vedere economic, social sau al stării de sănătate.

În Regiunea Nord-Est, localitățile identificate și care pot beneficia de această oportunitate de finanțare sunt: Buciumi, Pâncești, Parava, Parincea, Tătărăști din Bacău, Manoleasa, Mileanca, Răuseni, Stăuceni din Botoșani, Costuleni, Dumești, Mogoșești, Sirețel, Țigănași  din Iași, Cândești, Mărgineni, Stănița, Valea Ursului și Boghicea din Neamț, Burla, Pătrăuți, Valea Moldovei din Suceava, Murgeni, Dumești, Gherghești, Ivănești, Solești și Vinderei din Vaslui.

Alocarea financiara pentru Regiunea Nord-Est in cadrul acestui apel de proiecte este de 2.436.475,65 euro. Valoarea unui proiect poate fi cuprinsă între 10 000  și 100.000 euro, iar proiectele pot fi depuse  în intervalul 11 iunie 2021, ora 12.00 – 30 noiembrie 2021, ora 12.00.