Finanțare PNRR de 59 milioane euro pentru finalizarea fostului Spital Municipal din Bacău

32512050_587726384959901_5995670351172861952_n

Guvernul a aprobat ieri lista celor 27 de unități spitalicești ce sunt finanțate prin PNRR, printre ele numărându-se şi fostul Spital Municipal Bacău, situat pe poziția 4 din cele 27 selectate la finanțare. Suma ce va fi alocată pentru finalizare și integrare în Spitalul Județean de Urgență este de 59 de milioane de euro. După aprobarea în Guvern, urmează în circa două săptămâni semnarea contractului de finanțare și lansarea licitației pentru finalizarea proiectării și execuția lucrărilor.

„Pentru mine a fost o cursă contracronometru, în care am avut o colaborare foarte bună cu echipa condusă de domnul dr. Alexandru Rogobete – secretar de stat la Min. Sănătății – să trecem împreună prin toate furcile caudine, atât legislative cât și tehnice, într-un timp record, şi să devenim eligibili la finanțare în conformitate cu toate rigorile ce țin de jaloanele si tințele asumate prin PNRR”, a declarat Valentin Ivancea președintele Consiliului Județean Bacău.

După mai bine de 15 ani de şantier, acest obiectiv va fi finalizat şi dat în funcțiune în folosul tuturor băcăuanilor, așa cum era şi firesc!
Am dovedit că se poate !” a declarat Valentin Ivancea – președintele Consiliului Județean Bacău.