Finanțare pentru două parcuri industriale la Iași

Actuala conducere a Consiliului Judetean si-a propus sa dezvolte parcurile industriale existente si sa demareze noi investitii. Momentan, Lețcani și Miroslava vor fi sustinute pentru dezvoltare, bugetul ridicandu-se la 16 milioane de lei.

Conducerea Consiliului Judetean Iasi vorbeste depsre o premiera. Sunt primele fonduri  guvernamentale pe care judetul le primeste in ultimii 30 de ani pentru dezvoltarea de parcuri industriale.

Sincron audio Costel Alexe – presedinte CJ Iasi

”Am fost impreuna cu primarul comunei Tomesti si cu directorul Dorus de la Apa Vital, unde aceasta companie detine la Tomesti in fostele halde de decantare a dejectiilor de la Contom, o suprafata de aproximativ 30 de ha pe care sper ei, cu fonduri europene sau cu fonduri de la Compania Nationala  de Investii sa dezvoltam si acolo un parc industrial.”

De asemenea, au fost trimise adrese către primăriile din Pascani, Harlau si Holboca in vederea infiintarii unor parcuri industriale deoarece respectivele administratii locale detin suprafete libere compacte mai mari de 20 de hectare.

Costel Alexe – presedintele CJ Iasi

”A fost transmisa in luna februarie adrese catre toate UAT urile judetului Iasi, care au disponibile suprafete de minimum 20 de ha unde pot fi construite si dezvoltate parcuri industriale. Ne dorim foarte mult, chiar si cand eram in opozitie in mandatul 2016-2020 sa facem un parc industrial la Holboca. A fost amendamentul colegilor liberali din cadrul consiliului. Speram sa dezvoltam si un parc industrial in zona Pascaniului si in zona Harlaului.”