Finanțare de peste cinci milioane de euro prin PNRR pentru reabilitarea termică a cinci blocuri din Iași

reabilitare termica

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a informat Primăria Municipiului Iași că a semnat contractul de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în valoare de peste cinci milioane de euro, a unui proiect de reabilitare termică a cinci blocuri din oraș. Primarul Mihai Chirica va semna la rândul său acest contract în cursul săptămânii viitoare.

Investiția are o valoare totală de 21.493.492,74 lei, fără TVA, respectiv 25.577.256,36 lei, cu TVA, va fi finanțată prin PNRR – Componenta 5 „Valul Renovării” – Operațiunea A3 „Renovare energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale” și presupune lucrări la următoarele imobile.

• blocul S4 din strada Ciurchi nr. 109 A;

• blocul „Carmen” din bulevardul Independenței nr. 2;

• blocul Z4 din bulevardul Nicolae Iorga nr. 30;

• blocul D2 din strada Oancea nr. 34;

• blocul B3 din bulevardul Ștefan cel Mare nr. 4

(cu o finanțare totală de 21.493.492,74 lei, fără TVA, respectiv 25.577.256,36 lei, cu TVA).

„După cum v-am informat, am obținut deja prin PNRR o finanțare totală de circa 184 de milioane de lei, adică peste 37 de milioane de euro, pentru proiecte de reabilitare termică și eficientizare energetică atât la unități de învățământ preuniversitar, cât și la blocuri de locuințe, precum și pentru construirea de locuințe pentru tineri. Avem și alte proiecte depuse și vă vom ține la curent pe măsură ce acestea sunt aprobate și semnate”, a declarat primarul Mihai Chirica.