Finala judeţeană a Concursurilor Serviciilor Voluntare şi Private pentru Situaţii de Urgenţă

SVSU_SPSU

După doi ani de pauză, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Sturdza” al Judeţului Iaşi, cu sprijinul Consiliului Judeţean Iaşi, organizează etapa judeţeană a Concursurilor Profesionale ale Serviciilor Voluntare și Private pentru Situaţii de Urgenţă, competiţie ce are ca principal obiectiv perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor necesare intervenţiilor în situaţii de urgenţă.

Evenimentul va avea loc în data de 11 iunie a.c., la Baza Sportivă din localitatea Țuțora, comuna Țuțora, județul Iași. La start vor fi prezente cele mai bune echipe de voluntari din judeţ.

Astfel, membrii serviciilor voluntare şi private vor avea de parcurs trei probe practice – “Pista cu obstacole pe 100 m”, „Ştafeta 4 x 100 m” şi „Dispozitivul de intervenţie”, unde vor demonstra că şi-au însuşit modul de utilizare a tehnicii din dotare şi că sunt pregătiţi să intervină pentru stingerea incendiilor care pot izbucni la gospodăriile populaţiei sau la diferite instituţii şi obiective economice din zona de competență.

Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă este postat pe site-ul ISUJ Iaşi.

Serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă clasate pe primele trei locuri vor fi recompensate, la finalul concursurilor, cu medalii şi cupe asigurate de către Consiliul Judeţean Iaşi. De asemenea, serviciile care vor ocupa locul I vor participa, în perioada 01-15 iulie, la etapa interjudețeană.