Filtre gratuite pentru apa de la robinet

Sharing is caring!

Pentru că numărul romanilor care consuma apa de la robinet scade pe zi ce trece, oamenii preferând să consume apă îmbuteliată, mai mulți senatori  au elaborat un proiect prin care autoritățile vor veni în ajutor cu un serviciu gratuit.

Măsura vine pentru a garanta dreptul fundamental al cetățenilor la apă potabilă și de a informa populația cu privire la calitatea apei pe care o consumă.

Potrivit proiectului, în cazul în care apa nu se află în parametri de calitate stabiliți, locuitorii vor beneficia, la cerere, de un filtru de apă. Acesta ar urma să fie decontat de primărie. România se situează printre ultimele state UE în privința consumului de apă potabilă. Românii consumă din ce în ce mai multă apă îmbuteliată, iar oficialii doresc să schimbe acest lucru.

Potrivit inițiativei legislative, fiecare locuință din România va beneficia de o testare gratuită a apei. Autoritatea publică de sănătate publică locală va preleva probele de apă din locuințele utilizatorilor.

Momentan, legea a fost depusă la Senat. Pentru a fi aprobată, aceasta trebuie adoptată de ambele camere și promulgată de președintele Klaus Iohannis.

shares