FILIT a ajuns la a VII-a editie

conferinta_FILIT

Editia a VII-a a Festivalului International de Literatura si Traducere Iasi are loc in perioada 2-6 octombrie si aduce in capitala Moldovei mari scriitori, cu milioane de exemplare vandute in intreaga lume, laureati sau nominalizati la diferite premii internationale.

Timp de 5 zile, in cadrul FILIT vor avea loc zeci de evenimente, intr-o gama larga de manifestari: intalniri literare cu vedete ale scenei mondiale, nopti albe ale poeziei si muzicii, ateliere si mese rotunde profesionale, concerte, lecturi, expozitii si instalatii artistice.

In acest an, in cadrul festivalului va aparea proiectul Creanga 2.0, o colectie de cinci volume semnate de scriitori contemporani care au acceptat provocarea de a scrie cate o continuare a unor povesti clasice. Sunt continuari la Capra cu trei iezi, Ivan Turbinca, Prostia omeneasca, Punguta cu 2 bani si Povestea lui Harap Alb.

Festivalul International de Literatura si Traducere Iasi este organizat de Muzeul National al Literaturii Romane Iasi si finantat de Consiliul Judetean Iasi, fiind considerat unul dintre cele mai mari festivaluri literare din Europa.