Filip Havârneanu, deputat USR PLUS: „Voi milita în continuare pentru o administrație care nu funcționează cu jaluzelele trase”

fiip

Comisia de Administrație publică a Camerei Deputaților a avizat negativ proiectul lui Filip Havarneanu de transparentizare a ședințelor de consiliu local și județean. Inițiativa acestuia a pornit de la refuzul partidelor ca întrunirile să fie filmate și accesibile cetățenilor.

Filip Havârneanu, deputat USR PLUS: „Voi milita în continuare pentru o administrație care nu funcționează cu jaluzelele trase și pentru limpezirea actelor politice care nu vor mai limita dreptul la informarea publică. Blocarea acestui proiect care a primit anterior aviz favorabil atât de la Consiliul Economic și Social, cât și de la Consiliul Legislativ, nu este justificată! Modificarea și completarea Codului Administrativ îi îngrozește pe mulți politicieni obișnuiți să își scoată la vânzare deciziile și să facă din sediile administrațiilor niște târguri oferind oamenilor mult argou și datini de partid, care îi țin captivi în orașe subdevoltate. Avându-i alături pe colegii mei din USRPLUS și pe toți cetățenii care se simt excluși de politicienii care se opun participării lor la procesul decizional, voi lupta în continuare pentru acest proiect necesar. Deciziile din administrație trebuie să fie puse sub lupă, pentru a nu lăsa loc de suspiciuni, iar cei care vor să le îngroape în tăcere pentru a-și sluji cumetriile trebuie să știe că nu se încheie totul aici”.