Filip Havârneanu: Cîmpeanu este omul-foarfece pentru Educație

Deputatul de Iași Filip Havârneanu critică măsurile luate Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu de a elimina olimpiadele la romană, engleză și istorie.

“După doi ani în care nu s-au organizat concursuri și olimpiade, Ministerul Educației elimină olimpiadele la limba română, engleză și la istorie, aratându-ne o reformă a educației de-a dreptul înspăimântătoare. Cu și mai multe minusuri.

Domnul ministru Câmpeanu, însuși olimpic la nimicul făcut pentru învățământul românesc, mai scoate o bombă din ghiozdanul clanului liberal și le smulge copiilor eminenți posibilitatea de a obține rezultate bune, în țara lor, tratând superficial limba noastră maternă și istoria unui popor curajos. Acest închipuit cu partidul lui care ridică de poză coliva lui I.G. Duca, mimând respectul față de trecut, anulează performanța copiilor la discipline care țin de identitatea noastră ca popor. 

Într-o țară în care în 2021 analfabetismul funcțional depășea 50%, acest ministru renunță la concursul de excelență la limba română, dar nu are o problemă cu olimpiada la limba maghiară, de exemplu, discriminând elevii ași, care ar putea să dea lecții autentice tuturor angajaților pe pile din ministere, din coaliția PNL-PSD-UDMR, care au nevoie de asistenți pentru a scrie o banală demisie.

Domnul Câmpeanu este olimpic la luat și la refuzuri, la tăieri și la demonstrații eșuate. A desființat olimpiada la limba engleză probabil pentru că nu suportă deschiderea europeană și este dispus să execute fidel sarcini la partid, la prima strigare și să aplice micile înțelegeri din Coaliție, ca să nu existe nemulțumiți. Dar pe copii când îi va înțelege?

Am cerut împreună cu colegii de la USRPLUS, bani pentru profesorii din sistemul preuniversitar, din mediul universitar, masă caldă în școli, dotări și depolitizarea sistemului de educație. 

Domnul ministru și echipa câștigătoare au refuzat orice, au luat de sărbători tot din banii educației copiilor, le-au furat acum și momentul în care pot să probeze că sunt de top la materii extrem de importante unde participau mulți copii anual. Elevii români sunt descurajați de atitudinea unor conducători care nu se gândesc la ei, ci cum să promoveze la orice nivel prin incultură și incompetență. Domnul Câmpeanu esteomul-foarfece al educației și sper să-i tundă cineva funcția asta, că poate așa învăță ceva!”

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!