Filarmonica ieșeană, în grija Consiliului Județean

Maricel_Popa

Reprezentanții Consiliului Județean și ai Episcopiei Romano- Catolice au semnat astăzi contractul de preluare în vederea reabilitării, a două corpuri de clădire în care funcționează Filarmonica Moldova Iași. Centrul Diecezan a transmis în administrarea C.J. , pentru următorii 22 de ani, cele două imobile, extensii ale vechii Case Balș, construite între anii 1900 și 1910, în care funcționează în prezent instituția de cultură.

Trecerea imobilelor în administrarea C.J. a fost apobată de plenul Consiliului Județean în ședinta din data de 29 octombrie.

Cele două imobile transmise în administrare Consiliului Județean au o suprafață de 1327 de metri pătrați, respectiv 375 de metri pătrați, iar acum se află într-o avansată stare de degradare. Conform contractului încheiat astăzi, C.J. are obligația ca în următorii trei ani să le consolideze și restaureze. Din cauza stadiului de degradare a sălii filarmonicii, artiștii se văd nevoiți să își reîntâlnească publicul iubitor de muzică simfonică în diferite locații din oraș.