Filarmonica din Iasi va fi reabilitata

filarmonica

Filarmonica din Iasi, aflata intr-o stare avansata de degradare, va fi in sfarsit reabilitata. Cele 2 cladiri in care functioneaza institutia de cultura au fost preluate de Consiliul Judetean, iar ieri a fost semnat contractul de incepere a lucrarilor de modernizare.

Maricel Popa, presedintele CJ Iasi: „Am reusit si multumesc foarte mult si pe aceasta cale excelentei sale Parintele Gherghel care ne-a dat cladirea pentru 22 ani si noi avem marea sansa pentru a reda cladirea Filarmonii sa se tina concerte, asa cum isi doreste maestrul Prelipcean”.

Filarmonica din Iasi a intrat in reparatii in 1990. In 20 de ani s-au reabilitat doar birourile, iar santierul a fost abandonat din lipsa banilor.

Prof.univ.dr. Bujor Prelipcean, manager Filarmonica Iasi: „Eforturile au inceput imediat din 1990. Anul viitor cand ar urma sa inauguram sala, in mai 2020, am avea prilejul sa ne gandim la cei 30 de ani care s-au scurs, datorita birocratiei romanesti, datorita incapacitatii oamenilor care conduc servicii importante, de a intelege cat de necesar este la un anume moment, sa punem cu totii umarul sa realizam ceva”.

De aproximativ 7 ani, artistii sustin spectacole pe unde pot deorece structura Filarmonicii pune in pericol publicul.