Filarmonica de Stat și Teatrul „Luceafărul” vor primi finanțare guvernamentală de peste nouă milioane de lei

luceafarul

Filarmonica de Stat Iasi și Teatrul Luceafarul Iasi, instituții din subordinea Consiliului Județean Iași, vor primi finanțare guvernamentală de peste nouă milioane de lei.

Conform proiectului de Hotărâre a Guvernului privind repartizarea sumelor pentru finanțarea instituțiilor publice de spectacole din subordinea administrației publice locale ale unităților administrativ-teritoriale din județe, respectiv teatre, opere și filarmonici, Guvernul României alocă pentru:

Filarmonica de Stat „Moldova” Iași – 6.826.000 de lei

Teatrul pentru Copii și Tineret „Luceafărul” – 2.622.000 de lei

Vă reamintesc că anul acesta, am luat decizii importante pentru viitorul celor două importante instituții de cultură. Am încheiat actul adițional la contractul nr.2768/04.12.2018 privind administrarea de către Consiliul Județean Iași a imobilelor în care funcționează Filarmonica Moldova Iași, pentru a putea implementa procesul de reabilitare a clădirii. Totodată, au fost achiziționate servicii de elaborare/actualizare documentație tehnico-economică existentă pentru reparații capitale la clădirea Teatrului Luceafărul. Cultura a devenit un motor al economiei vii, care generează evenimente, atrage turiști, creează emulație și avem nevoie să integrăm mai mult această latură în strategia de dezvoltare generală a județului și să sprijinim activitatea tuturor instituțiilor de cultură”, a declarat Costel Alexe, presedinte CJ Iași.