Fiica lui Alexander Dugin, considerat „creierul lui Putin”, a fost omorata aseara intr-un atentat langa Moscova

dugina

Fiica influentului filozof rus Alexander Dugin a fost ucisă aseara de un dispozitiv exploziv, despre care se crede că ar fi fost instalat în mașina. Explozia s-a produs în apropiere de Moscova, au anunțat duminică anchetatorii ruși, potrivit agenției de presă de stat TASS.

Anchetatorii au deschis un dosar penal pentru uciderea lui Darya Dugina, spunând că sambata, în jurul orei 21.00. în apropiere de satul „Bolshiye Vyazemy, un dispozitiv exploziv, probabil instalat în Toyota Land Cruiser, a izbucnit pe un drum public, iar mașina a luat foc”, a declarat serviciul de presă al Comitetului de Investigații al Rusiei, potrivit TASS. .

„Femeia a murit la fața locului. Am stabilit identitatea decedatului: este jurnalistul și analistul politic Daria Dugina”, ​​a adăugat acesta într-o postare pe Telegram.

Andrei Krasnov, șeful mișcării sociale Russky Gorizont (Orizont rus) și o cunoștință personală a familiei femeii, a declarat duminică pentru TASS că Dugina a fost ucisă când mașina ei a luat foc în urma unei explozii. Krasnov a spus că o cunostea pe Dugina și că mașina în care se deplasa îi aparținea tatălui ei. El credea că Alexander a fost adevărata țintă a exploziei sau poate amândoi, a raportat Tass.

„Este mașina tatălui ei”, a spus Krasnov pentru TASS. „Dasha conduce o altă mașină, dar ea a condus autoturismul lui astăzi, iar Alexander a mers separat”.

Considerat de unii din Occident ca fiind „filozoful lui Putin” se spune că Dugin a pus bazele ideologice pentru invazia rusă a Ucrainei în 2022, ca parte a susținerii sale pentru ca Ucraina să devină „un stat pur, sectorul administrativ al statului centralizat rus”, pe care el îl numește Novorossiya. Alții susțin că influența lui Dugin în cadrul guvernului rus a fost mult exagerată, impresie dată de corelațiile dintre munca sa și politica externă a Rusiei. Dugin a cerut un imperiu rus totalitar iliberal pentru a controla continentul eurasiatic de la Dublin la Vladivostok pentru a provoca America și „atlantismul”.

Presa occidentala considera ca Alexander Dugin are o influență semnificativă asupra președintelui rus Vladimir Putin și este adesea descris drept „creierul lui Putin”.