Fii Moș Crăciun pentru un copil! Campania demarată de TeleM Iași în parteneriat cu parohia Crasna

Traiesc la limita existentei dar sunt fericiti si increzatori ca intr-o zi va fi mai bine. Peste 40 de copilasi din satul vasluian Crasna sunt obligati sa traiasca cu grija zilei de maine. Dar, nu se plang. Merg la scoala, invata bine cu gandul de a-si crea un viitor si trag speranța că într-o zi vor putea să își cumpere ce își doresc sau vor ajunge să plece într-o vacanță in tara.

Pana la implinirea visurilor își doresc doar atât, o jucărie sau un cadou simbolic de Crăciun. TeleM Iași lanseaza campania Fii Moș Crăciun pentru un copil. Noi iti oferim o scrisoare scrisă chiar de un copilas din Crasna, iar tu îi poți îndeplini dorința.

Copilașii din Crasna nu-și doresc prea multe. Fie o hăinuță să le țină de cald în zilele friguroase în care trebuie să meargă la școală, fie o pereche de ghetuțe noi tot pentru mersul la ore. Surasul unui copil este nepretuit si vine din lucruri simple si la indemana multora, de la o păpușă sau o mașină, pe care acasă nu le-au primit niciodata. Fii Moș Crăciun pentru un copil și adu un mic zâmbet pe chipul lui.

Reporter: „Ce iti doresti sa iti aducă Moș Crăciun?

Copilaș: O păpușă băiat și sănătate lui mama și tata.

Reporter: De ce sănătate lui mama și tata?

Copil: Că muncesc.”

„Imi doresc să îmi aducă un urs de pluș.

R: Atât?

C: Da.”

„Imi doresc un elicopter, o mașină, un costum de Moș Crăciun și o pereche de ghete.”

Momentan, singura lor bucurie vine de la Părintele Ștefan, preotul satului care le ofera cate ceva dulce de fiecare data cand are ocazia și îi implica in activitati la biserica. Și ieri, acesta a reusit sa le ofere un cadou de la Mos Nicolae.

Desi sunt putini, iar clasele sunt intercalate, invatatorii spun ca oricum copilasii se descurca. Nu se lasa afectati de situatiile de acasa.

Silion Mădălina – Invățătoare Scoala Primara Crasna:

„Sunt copilași cuminți, atenți foarte isteței, își fac temele la timp, colaboreaza intre ei, nu se cearta. Este un lucru foarte bun pentru ca daca apare conflictul intre ei se distrag și nu mai sunt atenti la teme. Lucru acesta ma bucura cel mai mult că sunt atenti si cuminti.”

Silvia Luca – Educatoare

„Din punct de vedere material, situația nu este pe roz, aproape la nici una dintre familii. Dar cu toate astea sunt cu foarte bune intentii părinții. Își cresc cu grijă copiii și îi intrețin. Au hăinuțe curate. In general sunt familii organizate cu care se poate discuta chiar daca din punct de vedere material la fiecare sunt multe multe probleme deoarece sunt multe familii cu multi copii.”

Copilașii din Crasna nu-și doresc foarte multe lucru, doar o mică parte din bucuria copilăriei. Persoanele dispuse să ofere un cadou ne pot contacta pe pagina de Facebook TeleM Iași de unde pot alege scrisoarea unui copilaș, apoi cadoul poate fi adus la sediul redactiei noastre din cartierul Galata, strada Hatman Sendrea nr 42B.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *