Video | Fetita gasita spanzurata in comuna Zapodeni, transferata cu elicopterul SMURD la Spitalul Sf. Maria

elicopter-smurd (1)

Fetita de 13 ani din comuna vasluiana Zapodeni gasita spanzurata in aceasta dimineata va fi transferata de urgenta cu elicopterul SMURD la spitalul Sf. Maria din Iasi. Copila a fost resuscitata cu succes de medicii vasluieni insa starea ei este grava.

Dr Tamara Solange Roșu, UPU Spitalul de Copii „Sf Maria”: „Fetița în vârstă de 13 ani este acum în Unitatea de Primire Urgențe. Este într-un status postresuscitare cardio-respiratorie, este ventilată mecanic și are semne, adică marcă traumatică în regiunea cervicală, care confirmă tentativa de suicid. Din anamneză, rezultă că este la a doua tentativă. Sperăm ca evoluția să fie bună, dar ea va fi dictată de perioada de hipoxie. Va fi internată la Anestezie și Terapie Intensivă, după inițierea investigațiilor în UPU. Părinții încă nu au sosit, urmează să vină la spital. În funcție de evoluție, va fi internată, într-o primă etapă în secția de Anestezie și Terapie Intensiva, pe neurologie, și ulterior, în funcție de evoluție, se va decide atitudinea terapeutică. Copiii au și ei probleme și trebuie investigați pentru a nu se ajunge la acest stadiu, mai ales că, în antecedente, mai există o asemenea tentativă, iar pe antebrațe fetița mai prezintă mărci traumatice, tăiere cu lama. Este stabilă și sperăm să-și revină”.

In aceasta dimineata, fata a incercat sa se spanzure la ferma parintilor din Zapodeni dar a fost descoperita la timp. Parintii au dat-o jos din streang si au efectuat primele manevre de resuscitare fiind ghidati prin telefon pana la sosirea echipajului medical. Practic, parintii au salvat-o de la moarte pe fetita.

Eleva a fost preluată și transportată ulterior la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Fata invata in municipiul Vaslui si venea la Zapodeni doar in week end, la fel ca si sora ei. Politistii vor stabili care sunt circumstantele care au condus-o pe minora la acest gest extrem.