Fetiţă de un an şi jumătate din Bacău, răpită de iubitul mamei sale din casa femeii. Bărbatul avea interzis dreptul de a se apropria de femeie

A fost alertă în judeţul Bacău, după ce o fetiţă de un an şi jumătate, a fost răpită de iubitul mamei sale. Bărbatul a mers la domiciliul concubinei sale din comuna Motoșeni, județul Bacău, a agresat-o, i-a furat mașina și i-a răpit fetița de doar un an și jumătate.

Individul avea interzis să se apropie de locuință, iar când au venit polițiștii el i-a întâmpinat cu un fierăstrău electric pornit.

Polițiștii Secției 4 Poliție Podu Turcului au fost sesizați miercuri, prin 112, despre faptul că un bărbat, de 45 de ani, din localitate, a mers la domiciliul concubinei, în vârstă de 40 de ani, din comuna Motoşeni, a agresat-o, i-a furat mașina și a luat-o și pe fiica ei în vârstă de 1 an și jumătate, fără acordul femeii.

Din verificările polițiștilor a rezultat faptul că bărbatul avea interzis dreptul de a se apropria la o distanţă de 25 de metri faţă de femeie, de copiii și de locuinţă.

„La nivelul Secţiei 4 Poliție Rurală Podu Turcului, s-a constituit o echipă operativă care, în urma activităților operativ-investigative, au stabilit faptul că bărbatul, după ce ar fi părăsit locuința concubinei, împreună cu minora, s-ar fi deplasat cu autoturismul sustras la locuinţa acestuia, iar în momentul pătrunderii polițiștilor în curtea imobilului, acesta ar fi încercat să îi intimideze cu un fierăstrău electric pornit. Polițiștii au acționat prompt, l-au determinat să renunțe la gestul său, fiind imobilizat și condus la sediul poliției, pentru audieri”, arată Poliția Bacău.

În timp ce unii polițiști îl imobilizau pe bărbat, alții, aflați la faţa locului, au pătruns în locuința acestuia, unde au găsit copila și au preluat-o în condiții de siguranță. Ajunși la sediul Secției 4 Rurale Podu Turcului, a fost solicitată prezența reprezentanților DGASPC Bacău, care au preluat fetița și au internat-o într-un centru de specialitate.

Întrucât mama copilei nu a fost găsită la locuința sa, pentru a se asigura că este în siguranță, polițiștii au început căutările, aceasta fiind găsită ascunsă într-o casă părăsită, la o distanţă de aproximativ 2 km de casa sa.

De asemenea, din verificările efectuate, s-a stabilit faptul că bărbatul nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar pe timpul deplasării cu mașina în care se afla şi fetița de un an și jumătate, acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost dus la spital pentru recoltarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În urma probatoriului administrat, față de bărbat s-a dispus reținerea pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de lovirea sau alte violenţe, lipsire de libertate, conducerea unui autovehicul fără a deţine permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, furt în scop de folosinţăși încălcarea ordinului de protecţie. Acesta a fost dus în Arestul IPJ Bacău, urmând a fi prezentat Parchetului de pe Lângă Judecătoria Podu Turcului, cu propunere de arestare preventivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *