Fetita de 9 ani in stare grava, dupa o baie in piscina

O fetita in varsta de 9 ani a fost la un pas de a se ineca, chiar in piscina amplasata in curte. Aceasta a fost gasita in stop-cardio respirator si i s-au aplicat manevre de resuscitare. In cele din urma, fetita a fost transportata la Spitalul de Copii “Sf Maria” din Iasi, unde se afla in stare foarte grava.

In perioada caniculei, medicii trag un semnal de alarma asupra faptului ca, exista riscuri de inec sau stop cardio respirator, atat in randul adultilor, cat si in randul minorilor in momentul in care se face contact cu apa rece, fie chiar si in cantitati mici.

Diana Cimpoeșu – medic coordonator UPU-SMURD Iași: “Căldura nu aduce doar stări lipodimice și edene de caldura sau supraîncălzire, aduce și aceste riscuri legate de imersia în apă, fie pentru persoane adulte care sunt supraîncălzite și pot suferit tulburări de ritm în cazul in care ajung în contact cu apă rece, tulburari de ritm cardiac care pot deveni maligne care pot conduce la stop sau, in cazul copiilor, riscul de inec există şi în piscine, şi în râuri şi în pârâuri, uneori in cantitati foarte mici de apa”.