Fetita de 14 ani, operată cu succes la Spitalul de Neurochirurgie

masuri-spital-iasi-4

Specialistii de la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi continua sa surprinda prin profesionalismul de care dau dovada. In ultima perioada, tot mai multi pacienti din alte colturi ale tarii ajung sa isi gaseasca remediul la afectiunile grave de care sufera, in aceasta unitate medicala. Recent, o fetita de 14 ani a fost salvata de medicii de la Spitalul Nicolae Oblu.

Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi este unul dintre cele mai căutate centre de profil din ţară şi din străinătate. Dotările de ultimă generaţie şi profesionalismul echipei medicale au contribuit la crearea unui sistem medical eficient, spun specialiştii. O fetita de 14 ani a fost salvata de medicii ieseni dupa ce a ajuns la Spitalul de Neurochirurgie.

Lucian Eva – manager Spital Neurochirurgie Iași

„ Ieri am operat împreună cu echipa mea cazul unei fetițe de 14 ani cu o tumoră cerebrală care a fost operată în urmă cu trei ani, intr-o clinica din tara. In acesti trei ani, atunci s-a făcut doar o simplă biopsie, a fost o eroare de diagnostic. Ieri a fost operată, s-a reușit o rezecție a acelei leziuni tumorale, aproape 100% pentru că era într-o zonă sensibila a trunchiului cerebral. Și acolo nu te poți atinge pentru că pacientul poate să rămână cu sechele majore. Acolo sunt nervii cranieni, tulburările de înghițit, deficite motorii, copilul având 14 ani.” 

Dincolo de durerea fizica pe care medicii incearca sa o aline cu ajutorul tratamentelor se pare ca si divinitatea are un rol esential in reusitele medicale. Majoritatea oamenilor isi pun nadejdea in priceperea medicilor, dar si in ajutorul lui Dumnezeu, căci „Dumnezeu lucreaza prin oameni”, dupa cum spun si medicii ieseni.

Lucian Eva – manager Spital Neurochirurgie Iași

„Mi s-a întâmplat de multe ori în sala de operație să-mi dau seama că timpul trece într-un alt mod. Și de multe ori nu ești numai tu acolo, parcă se întâmplă ceva prin intermediul tău. Dumnezeu lucrează prin oameni. Faptul că se reușesc asemenea intervenții chirurgicale la niște cazuri complexe și uneori complicate se datorează faptului ca in ultimii ani, spitalul a beneficiat de investiții majore in capital uman și in ceea ce privește partea de tehnologie.”

Reușitele medicale la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi sunt tot mai cunoscute si astfel creste si adresabilitatea spitalului. De altfel, in ultimii ani tot mai multi romani aleg spitalele Moldovei, datorita specialistilor care reusesc sa isi arate profesionalismul la fiecare interventie finalizata cu succes.