Festivalul Toamnei la Grădinița cu Program Prelungit nr. 12 Iași

WhatsApp Image 2022-11-03 at 10.15.04

Zi de bucurie astăzi la Grădinița cu Program Prelungit nr 12 din Iași. Copilașii împreună cu părinții și cadrele didactice au sărbătorit Festivalul Toamnei, prilej cu care au fost organizate activități interactive, cântece, dans și voie bună. De asemenea, părinții împreună cu micii prichindei au pregătit bucate specifice toamnei, care vor ajunge către Centrul de zi pentru persoanele vârstnice din cadrul Parohiei Binecredinciosul Voievod Stefan cel Mare și Sfânt din Iași.

Muzică, dans, recital de poezie și multă voie bună. Așa au petrecut astăzi, copilașii înscriși la Grădinița cu Program Prelungit nr. 12 Iași, cu ocazia Festivalului Toamnei organizat de cadrele didactice. Astfel, fiecare prichindel a creat o operă fie culinara, fie plastică, cu tematică de toamnă.

„Păi am făcut un tablou cu un bucătar.

Rep: Și cât ți-a luat să-l faci?

Copil: L-am făcut cu mami.

Povestește-ne ce este aici.

Copil: Aici sunt fasole, aici grăunțe, aici e orez, aici sunt fasole”, a spus o fetiță.

„Am pictat cu mama un minion și am pus niște frunze aici”, a mai spus un băiat.

Aceasta este prima ediție a Festivalului Toamnei care s-a desfășurat la Grădinița cu Program Prelungit nr. 12.

„Este o activitate inedită, este vorba despre un prim festival din acest an școlar, Festivalul Toamnei, care face parte dintr-o serie de alte 4 festivaluri. Va urma, de asemenea, Festivalul iernii, al primăverii și al verii, cu care vom încheia și anul școlar. Acum, ne-am adunat în Grădina Senzorială pentru a celebra toamna și produsele specifice ei. Eu am fost surprinsă de gradul de implicare al părinților și al cadrelor didactice și al celorlalte unități participante, în sensul că m-aș fi așteptat să fie cumva mai de mici dimensiuni, având în vedere că toată lumea se plânge zilele acestea de lipsa timpului. Însă, într-o săptămână s-au mobilizat foarte mulți și după cum vedeți, produsele sunt inedite, a declarat Anca Ariton, director Grădinița cu Program Prelungit nr. 12 Iași.

Bucatele pregătite de către parinți vor ajunge la un centru de zi pentru vârstnici.

„Vrem să creăm o legătură între generațiile mici și bătrâni, de aceea tot ce se adună în cadrul acestui festival vor fi donate către un centru de vârstnici încadrat în Parohia „Binecredinciosul Voievod Stefan cel Mare și Sfânt, sub îndrumarea părintelui Paroh Doroșincă”, a precizat Ana Maria Hamăn, educatoare.

De asemenea, organizatorii își doresc ca proiectul să ia amploare la nivel național.

„Sperăm să fie un proiect de viitor pe care vrem să-l dezvoltăm și la nivel județean și chiar și național. Le mulțumim tuturor, în special părinților care ne-au fost alături și fără de care n-am fi putut realiza acest proiect”, a spus Ramona Benhasu, educatoare.