Festivalul Medieval de la Târgu Neamț

Sharing is caring!

Pret de cateva ceasuri bune, Ştefan cel Mare și Vlad Tepeş au ajuns la Tirgu Neamt pentru a participa la Festivalul Medieval. Cavaleri si domnite, boieri si altii de pe la curte au fost aplaudaţi la scenă deschisă de localnici, turişti şi copii. Zilele Cetatii Neamt, editia a XVIII a ,au debutat in acest week-end cu scenete medievale, dansuri de epoca si multa emotie.

Organizatorii au inscris evenimentul in activitatile dedicate Centenarului Romanesc si s-au intrecut in expozitii, ateliere sau momente dramatice. Oaspetii din Polonia, Turcia, Grecia , Croatia, Letonia sau din tara au asistat la scene de manuire a armelor, lupte cavalaresti, demonstratii de spada sau dansuri medievala pe muzica potrivita.

Aflat la a V-a editie, Festivalul Medieval a fost o ocazie pentru targovetii locali sa-si prezinte si sa-si vanda obiectele de artizanat, iile lucrate cu migala si preparatele culinare delicioase. Localnicii, turistii sau musafirii veniti special din tara sau de peste hotare s-au bucurat impreuna de regalul medieval propus cu atata de generozitate de organizatori.

La Festivalul Medieval, eveniment de talie internationala, musafirii de peste hotare si-au prezentat propriile costume medievale.

Domnitele si-au etalat portul medieval iar cavalerii si-au exersat cu dibacie manuirea armelor. Acordurile live de muzica medievala interpretata de Lupus Dacus si Cimpoierii din Transilvania, le-a dat si mai mult curaj strajerilor, sulitasilor sau arcasilor.

Editia din acest an a Zilelor Cetatiii Neamt a dovedit inca o data, ca indiferent de vicisitudiniile vremii, romanii sunt uniti si gasesc forta sa duca la capat ceea ce si-au propus. Sa ne vedem cu bine cat mai curand!

shares