Festivalul Istoric GETODAVA, ediția a III-a, 26-28 august, Iași

FB-a6

“Cei mai drepți și mai viteji dintre toți Tracii” vă așteaptă la a treia ediție a festivalului Istoric Getodava în data de 26-28 August la Partia de Schi din Iași.

Peste 150 de reenactori din 12 asociatii din Romania, Italia si Bulgaria, vă invită alături de ei, ca împreună să scriem o pagină de istorie pe viu!

Ateliere meșteșugărești interactive, dansurile nimfelor, piese de teatru, gastronomie, demonstrații de luptă, gladiatori, parade militare, reconstituiri de bătălii antice și medievale, ritualuri…iar când Soarele va apune, se va aprinde și rugul lui Zalmoxes!

Toate acestea le puteți vedea, la cel mai mare festival de reconstituire istorică din zona Moldovei, Festivalul Istoric Getodava.

Programul Festivalului Istoric Getodava

Azi:

12.00 – Deschiderea festivalului cu discursurile oficialitatilor si prezentarea asociatiilor participante.
12.30 – Deschiderea taberelor civile/militare, mesteri populari, ateliere mestesugaresti: opincarie, roata olarului, tesut/broderie, fierarie, prelucrarea lemnului, bijuterie/metaloplastie, pielarie, pictura si desen, atelier de bätut monede, prelucrare os, tir cu arcul, antrenamente,
demonstratii militare, lupte de gladiatori, etc.
15.00 – Prezentari si demonstratii militare ale trupelor participante: dansuri antice, muzica antica, pies de teatru pentru copii, bucatarie/gastronomieantica. Prezentare si demonstrate de tragere – Carroballista – replica piesa de artilerie romana din perioada celor doua razboaie daco-romane.
18.00 – Lupte medievale.
18.30 – Nunta geto-dacica.
19.00 – Räzboaiele Geto-Dacilor versus legiunile Imperiului Roman.
20.30 – Rugul lui Zalmoxes! (Foc de tabara cu ritual sacru si dansuri ale nimfelor)

Mâine:

12.00 – Deschiderea taberelor civile/militare, meșteri populari, ateliere meșteșugărești de opincărie, roata olarului, țesut/broderie, fierărie, prelucrarea lemnului, bijuterie/metaloplastie, pielărie, pictură și desen, atelier de bătut monede, prelucrare os, tir cu arcul, antrenamente, demonstrații militare etc 

12.30 – Prezentări şi demonstraţii militare ale trupelor participante: dansuri antice, muzică antică, piese de teatru pentru copii, bucătărie/gastronomie antica. Prezentare și demonstrație de tragere – Carroballista – replică piesă de artilerie romană din perioada celor două războaie daco-romane.

13.30 – Lupte medievale

14.00 – Războaiele Geto-Dacilor versus legiunile Imperiului Roman

Organizator: Asociația Culturală Geto-Dacii din Moldova în parteneriat cu Primăria Iași, Consiliul Județean Iași și Primăria Dumești.