Festivalul Internațional de Poezie se apropie de sfârșit

Cea de-a opta ediție a Festivalului Internațional de poezie se apropie de final. A fost o săptămână intensa atat pentru elevii colegiilor nationale, cat si pentru scriitorii care au participat la intalnirile organizate in cadrul festivalului.

Poetii s-au întâlnit în fiecare zi cu elevii colegiilor naționale ieșene, unde au împărtășit experiențe, povești și opere de artă poetice. Astăzi, ultimii norocoși care au avut ocazia să-i întâlnească pe marii scriitori, au fost elevii Colegiului Național „Mihai Eminescu”. Printre poetii prezenți a fost și Varujan Vosganian care i-a fermecat pe adolescenții cu creațiile recitate.

„A fost o săptămână minunată pentru că ea face un lucru extraordinar, anume, aduce poezia în cetate și pe poeți îi aduce aproape de cititori. Mie mi-e milă de cărțile pe care nu le citește nimeni, un om singur a vrut el să fie singur, dar o carte singură este o victimă a indiferenței ori aici au fost cărți care s-au deschis, au fost poeți care și-au deschis sufletul, au fost cititori care ne-au privit cu simpatie. Este un eveniment unic în felul său, în peisajul național, o săptămână dedicată poeziei care se putea întâmpla numai la Iași.”, a declarat Varujan Vosganian – poet.

Mai sunt doar două zile pana cand Festivalul International de poezie va lua sfârșit. Iubitorii versurilor sunt așteptați să participe la ultimele evenimente ale festivalului.

„Am finalizat doar întâlnirile din licee. Mai avem momentul „Poezia cucerește Ciurea, de mâine, apoi duminică se va întâmpla ultimul recital extraordinar. Ceea ce s-a întâmplat la Iași, în perioada 22 – 29 mai este proiectul cultural Festivalul Internațional Poezia la Iași, aflat la a VIII-a ediție.”, a declarat Adi Cristi – poet.

Timp de o săptămână, Iaşul a devenit capitala europeană a poeziei. Festivalul a reunit peste 60 de poeţi din 15 ţări. În cadrul evenimentelor au fost programate recitaluri extraordinare de poezie, spectacole de muzică și întâlniri cu elevii liceelor naționale din municipiul Iași.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!