Festival de tradiții și obiceiuri la Miroslava. Artiști din Iași și de peste Prut au făcut spectacol

Artisti din Iasi si Republica Moldova au venit in comuna Miroslava pentru a le arata tinerilor ce inseamna traditia romaneasca. Festivalul „Bucuria tradițiilor în Unire – întâlnirea generațiilor” a fost un moment plin de bucurie, in care tinerele generatii au invatat lucruri noi, despre port si cantecele populare romanesti. Emotia a fost cu atat mai mare intrucat ansamblurile venite de peste Prut au facut un spectacol aparte.

Miroslava a găzduit Festivalul „Bucuria tradițiilor în Unire – întâlnirea generațiilor”. Eugenia Stan este presedintele unui ansamblu folcloric din localitatea Ciurbesti si spune ca pastrarea traditiilor este foarte importanta pentru generatiile care vin.

Eugenia Stan, presedinte ansamblu folcloric

„Este grozav ca se organizeaza astfel de evenimente. Avem grija de traditii, nu le lasam sa dispara traditia.

Conteaza foarte mult, ne impartasim din traditii, vedem daca avem si noi si ei aceleasi traditii. Am dovedit ca avem aceleasi radacini si traditii.”

Evenimentul a fost organizat de către Asociația GAL Stejarii Argintii în colaborare cu Primăria Comunei Miroslava.

Dan Niță, primar comuna Miroslava

„Este o reuniune a mai multor GAL-uri din Republica Moldova. Miroslava este prinsa intr-un grup de actiune format din sase comune. Anul trecut s-a organizat la Letcani. Este o activitate buna, pentru cetatenii din comuna cat si pentru noi ca unitate administrativa. Au venit si de peste Prut. Ne-am intalnit ca sa socializam, sa ne impartasim ideile unora altora si cred eu ca este un lucru bun.

Artistii din Iasi si Republica Moldova au facut un spectacol pe cinste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *