Fermierii renunţă pe moment la proteste după ce în această seară au primit asigurări

Daniel Radu, pentru RRA: Începând din seara aceasta, societăţile din România nu au voie să importe cereale, iar după acest termen de 30 de zile va fi instaurat un sistem de licenţiere.

Fermierii români renunţă pentru moment la proteste, după ce în această seară au primit asigurări de la ministrul agriculturii că pentru o perioadă de 30 de zile va fi permis doar tranzitul cerealelor din Ucraina prin România. În ce priveşte importarea unor produse agricole ucrainene, autorităţile de la Bucureşti şi Kiev vor stabili un mecanism de licenţiere a producătorilor din Ucraina care pot livra mărfuri pe piaţa din România.

Daniel Radu, vicepreşedinte al Asociaţiei Forţa Fermierilor, a precizat pentru Radio România Actualităţi: Începând din seara aceasta, societăţile din România nu au voie să importe cereale, iar după acest termen de 30 de zile va fi instaurat un sistem de licenţiere, ca să spunem aşa, pentru cei care vor dori să cumpere cereale din Ucraina. Vor avea dreptul să cumpere cereale doar cei care sunt în zootehnie şi unităţile de procesare, dar şi acest lucru doar după demonstrarea nevoii de cereale sau a faptului că nu au marfă suficientă pe stoc.

Până la momentul în care va trece acest termen de 30 de zile, asociaţiile vor rămâne vigilente, suspendă decizia de a protesta şi vom vedea după aceea, în funcţie de cum se vor derula lucrurile, ce decizie vom lua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *