Fermierii germani tot mai disperati: „Nimeni nu poate manca fara noi!”

Demonstratiile fermierilor germani continua si ar putea afecta economia cu 1 miliard de euro

Ca și în mai multe țări europene, demonstrațiile fermierilor continuă și în Germania. Închiderile afectează mii de oameni, iar experții estimează că protestele ar putea costa economia germană până la un miliard de euro. Cu toate acestea, vestea bună pentru pasageri este că greva feroviară se poate termina mai devreme decât era planificat.

Însoțiți de poliție, peste 300 de fermieri germani au mărșăluit vineri în provincia Brandenburg. Se îndreptau spre capitala Germaniei din toate direcțiile.

Fermierii demonstrează din cauza retragerii subvențiilor la motorină. Acum au manifestat cu 250 de tractoare în fața centrelor de partide ale partidelor de guvernare. Ei au scris ca: „Nimeni nu poate mânca fără noi!”

„Suntem într-o situație groaznică. Sunt atâtea probleme peste tot acum, pur și simplu nu mai funcționează, nu putem continua așa”, a spus frustrat unul dintre liderii inițiativei.

Producătorii germani au organizat campanii similare în mai multe părți ale țării. Ei au mărșăluit cu tractoare și în Mainz, unde ministrul federal al Economiei a vorbit joi cu reprezentanții fermierilor, dar nici acest lucru nu a adus un progres. Deocamdată, bugetul 2024 nu include sprijinul solicitat de fermieri.

În timp ce producătorii nemulțumiți manifestă pe străzi, Grüne Woche, sau expoziția și târgul agricol cu ​​cele mai mari tradiții, a avut loc tot weekendul la Berlin. Datorită demonstrațiilor, însă, au fost mult mai puțini vizitatori anul acesta.

La târgul internaţional au fost prezenţi şi fermierii germani. Printre aceștia se numără și cei care participă la demonstrații. Expoziția a întâmpinat dificultăți încă din prima zi, protestatarii au blocat zona.

„Am fost și noi la demonstrația fermierului. Situația nu este ușoară, mâncarea s-a scumpit și ea. Retragerea subvenției la motorină este un alt punct care ne afectează. Pierdem din ce în ce mai mulți bani, asta nu poate continua”, s-a plâns un bărbat.

În Germania si angajatii feroviari protesteaza. Sindicatul mecanicilor de tren a anuntat o greva de sase zile. Transportul de marfă și de pasageri s-a oprit și el. Pe lângă reducerea orelor de lucru, lucrătorii feroviari germani cer și salarii mai mari. Este a patra oprire de lucru iniţiată de sindicatul mecanicilor de tren din Germania din noiembrie anul trecut. Experții avertizează că acest lucru ar putea cauza pagube de miliarde de dolari economiei germane.

Disputa privind salariile și programul de lucru durează de luni de zile. Închiderea actuală ar fi fost cea mai lungă de până acum. Intre timp ei stau la masa negocierilor, așa că, se așteaptă ca greva să se încheie mai devreme. Traficul în transportul de marfă a fost reluat duminică la ora 18, iar în transportul de persoane – cel puțin pe baza indicației actuale a sindicatului – conform ultimelor informații, greva s-ar putea încheia luni dimineață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *