Fermierii din mai multe sectoare agricole vor primi finanțare

apia-adeveinte-agricultură-nva25f3wur2rmnyfjpb39unpdo4o7eh42yskt9sd1s

Vești bune pentru agricultorii din sectorul vegetal și cei din zootehnie. Statul acordă granturi pentru susținerea activităților producătorilor pentru că foarte multe domenii au fost afectate de secetă și de războiul din Ucraina.

Ministerul Agriculturii susține activitatea fermierilor din segmentul vegetal, suin și avicol. Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură a anunțat care sunt plafoanele de sprijin financiar care se pot acorda pentru fiecare categorie în parte și care sunt condițiile de eligibilitate. Măsurile au fost luate în contextul secetei care a afectat toate domeniile din agricultură și zootehnie. Sprijinul financiar pentru sectorul vegetal se acordă fermierilor în baza unor condiții stabilite de minister.

Au plantații pomicole, viticole sau arbuști fructiferi. A fost o valoare de 875 de lei pe hectar sau 176 de euro, a spus Sergiu Jităreanu, director APIA Iași.

Valoarea totală acordată pentru fiecare beneficiar din sectorul avicol s-a calculat în funcție de capacitatea de producţie până la 100.000 euro. Vorbim despre un sprijin financiar acordat pentru creșterea și reproducția animalelor și păsărilor.

Au șase cereri pentru fermele de păsări și patru la suine. Valoarea plătită de noi, la păsări, de 1 milion de lei, iar pentru porci, 1,4 milioane de lei. Cum rezultă aceste valori? 20 de euro pentru pui, 50 de euro unitate la suine pentru îngrășat și suine, și 100 de euro pentru reproducție, a mai spus Sergiu Jităreanu, director APIA Iași.

Condiția pentru toți beneficiarii programelor de sprijin este ca activitatea lor să fie desfășurată între 24 februarie și 31 iulie 2022.