Ferestre către suflet | Senectute şi mângaiere sub omoforul unui sfânt cu inimă de mamă

Ionela Abunei

Senectute şi mângaiere sub omoforul unui sfânt cu inimă de mamă

În ediţia de săptămâna aceasta a emisiunii FERESTRE CĂTRE SUFLET ne-am bucurat de prezenţa unei invitate care are parcă un nume predestinat activităţii pe care o desfăşoară. Este vorba despre Ionela Abunei, asistent social la Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru persoanele Vârstnice „Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv” din cadrul Protopopiatului 2 Iaşi.

Această ediţie a fost realizată în contextul Anului comemorativ al filantropilor ortodocşi români în Patriarhia Română, proclamare afirmată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în octombrie 2018 şi priveşte anul 2020 când poate este nevoie mai mult decât oricând de filantropie, de fapte bune, de ajutorarea semenilor.

Cu Ionela Abunei am vorbit despre bunicii pe care îi are în grijă Centrul de Zi aflat sub ocrotirea Sfântului Ierarh cu inimă de mamă, Iosif cel Milostiv, despre problemele cu care aceştia se confruntă în viaţa de zi cu zi, dar şi despre micile lor bucurii care pot constitui căi pentru a fi cu adevărat fericiţi. Concluzia emisiunii: Pentru a face milostenie, nu avem nevoie de bani, ci de bunăvoinţă. Toţi bunici noştri aşteaptă un semn de la fii, de la nepoţi, aşteaptă o vorbă bună, o mângâiere sufletească.

„Le suntem recunoscători tuturor celor care ne-au întins o mână de ajutor în toate campaniile desfăşurate de-a lungul acestui an şi ne-au sprijinit necondiţionat în organizarea evenimentelor dedicate bunicilor comunităţii centrului. Cei care doresc să sprijine şi să mângâie bunicii comunităţii Sfântului Iosif o pot face în contul RO36CECEB00030RON0823647 sau pot veni personal la sediul centrului aflat pe strada Ion Neculce, nr. 36, Iaşi, ori ne pot scrie pe pagina de facebook Centrul de Zi pentru Persoane Vârstnice „Sf. Ierarh Iosif cel Milostiv”, ne-a declarat Ionela Abunei.