Ferestre către suflet | Filmul SCRUM, “un strigăt al conștiintei”

Filmul SCRUM, un strigăt al conștiintei

Sharing is caring!

..un lungmetraj inspirat din fapte reale despre Păsările Phoenix ale României, care s-au ridicat și se ridică, zilnic, din propria cenușă, sfidând greutățile vieții cu zâmbetul pe buze.

Un film despre copii care trebuia sa fie avortaţi, ajunşi abandonați sau orfani, despre mame mult prea tinere, despre familii risipite, despre drama socială a României și despre doi campioni: un sportiv ridicat din pulbere, care și-a depășit cu mult condiția, și îngerul care le-a oferit o șansă celor ca el.

Inspirat din realitate, SCRUM trage vălul de pe fața unor vieți extraordinare. Copilul simplu, de la ţară, care trebuia să fie avortat devine – datorită unei roți stricate, veritabilă întorsătură a vieţii – unul dintre campionii sportului mondial. Parcursul lui, de la abandon la glorie, se intersectează cu figurile a doi mari duhovnici români – părintele Gheorghe Calciu Dumitreasa şi învăţăcelul său, părintele Nicolae Tănase, şi cu vieţile celor care au fost în postura lui: paria ai societăţii româneşti.

Un film artistic emoţionant, despre deznădejde, chinuri şi izbăvire.

Un film care ne onorează eroii din umbră.

SCRUM este un strigăt al conştiinţei, un film despre modele, care va inspira România zilei de mâine.

În 2020, află cum din Valea Screzii s-a ridicat o generaţie de învingători ai Vieţii.

sursa: https://www.scrumfilmul.ro/

shares