Fenomenele meteo au produs pagube de 9,5 milioane de lei la Iași

grindina

Anul acesta, fenomenele meteo extreme au produs pagube importante la nivelul județului Iași. Instituția Prefectului Județului Iași va face o solicitare către Guvern pentru a acoperi aceste pagube din bugetul statului. Vorbim despre drumuri comunale și terenuri agricole care au fost distruse de cantitățile mari de precipitații.

Numai în ultimele luni, ploile abundente au produs pagube importante la nivelul a 17 de localități din județul Iași. Comitetul pentru Situații de Urgență a efectuat o evaluare pentru a vedea exact ce au distrus viiturile și furtunile.

Suma este de 4,8 milioane de lei însă s-a constituit și o nouă comisie prin ordin de prefect pentru a evalua pagubele din perioada 30 iunie- 11 septembrie. Au fost constituite mai multe comisii, pentru că vorbim de un număr de 17 comune. Comisiile au fost în teren. În urma verificărilor făcute de dumnealor a fost dată o hotărâre de Comitet Județean pentru Situații de Urgenta în urma căruia am transmis un proiect de hotărâre pentru alocarea fondurilor necesare pentru înlăturarea efectelor calamităților, a declarat Bogdan Cojocaru, prefect județul Iași.

În total, pagubele produse de fenomenele meteo se ridică la o valoare de 9,5 milioane de lei.

În marea majoritate a solicitărilor conțin pagube pe drumurile din UAT-urile respective, a precizat Bogdan Cojocaru, prefect jud. Iași.

Conform statisticilor regionale, toate județele Moldovei au fost afectate de ploile abundente și viituri în ultimele luni.