Fenomen astronomic pe cerul Romaniei

Sharing is caring!

Cea mai mare luna plina din an, denumita Superluna Roz va atinge punctul maxim maine dimineata la ora 5:36 ora Romaniei. Luna plină roz a fost denumită tradiţional deoarece în aprilie apar tufele de brumărele, unele dintre primele flori de primăvară.

Astrologii definesc superluna în raport cu două aspecte: distanţa dintre Pământ şi Lună şi procentul din suprafaţa selenară care este vizibilă. Luna trebuie să se afle la perigeu, cea mai mică distanţă dintre acest corp şi Pământ, iar suprafaţa selenară trebuie să fie vizibilă într-o proporţie mai mare de 90%, conform unei limite arbitrare stabilită de astrologi.

Îndeplinirea acestor condiţii va face ca Luna să pară cu 15% mai luminoasă în raport cu luminozitatea medie şi cu 30% mai luminoasă faţă de perigeu, cunoscut în mod popular ca „micro-Luna”.

Urmatorul  fenomen spectaculos va avea in noaptea dintre 22 si 23 aprilie. Toți cei care vor privi spre cer, vor vedea mai multe stele căzătoare decât în mod normal. Este activ curentul de meteori Lyride, iar în acea noapte va fi maximul.

shares