Femeile agresate de parintele Calistrat: „Agresiunea a venit ca urmare a unui raport pe care l-am facut in legatura cu nereguli grave existente in cimitirul manastirii Vladiceni!”

cearta Calistrat

Femeile din judetul Neamt implicate in incidentul de saptamana trecuta cu parintele Calistrat sustin ca isi vor cauta dreptatea pana la capat. Acestea considera ca agresiunea s-a produs dupa ce au depus o sesizare la Mitropolia Iasului privind nereguli in cimitirul manastirii Vladiceni, unde este ingropata mama lor.

„Cred ca masura de oprire a slujirii a parintelui Calistrat Chifan, in urma agresiunii brutale la care am fost supuse in ziua de 9 noiembrie este una normala. Era de asteptat ca Arhiepiscopia Iasilor sa ia atitudine fata de brutalitatea cu care am fost lovite in mod repetat in zona capului, de un preot in cadrul manastirii. De cand a inceput acest scandal a iesit public in mod repetat si a inceput o adevarata campanie de defaimare impotriva noastra afirmand lucruri mincinoase de natura a ne prejudicia imaginea si demnitatea personala fapt pentru care vom actiona pe toate caile legale posibile pentru a fi acoperit acest prejudiciu. Consideram ca agresiunea in sine a venit ca urmare a unui raport pe care l-am facut in legatura cu nereguli grave existente in cimitirul manastirii Vladiceni si nu numai, dar acesta a fost unul dintre motive. Acest raport a fost depus in atentia Arhiepiscopiei Iasilor si Mitropoliei iar dupa acea inregistrare am vazut ca a intervenit agresiunea si am fost supuse acelei campanii de denigrare a parintelui Calistrat care consideram noi ca abuzeaza de pozitia de forta pe care o are in raport cu mass media si de popularitate pe care o are pe retelele de socializare pentru a afirma lucruri de natura defaimatoare la adresa noastra. A instigat la audienta si la ura pe auditoriul sau si intr-o emisiune i-a sfatuit pe ucenicii sai, sa se inarmeze cu spray paralizant si sa-l foloseasca impotriva noastra. Este un lucru foarte grav si este normal ca organele abilitate sa faca lumina in acest caz”, a declarat una dintre femeile implicate in incidentul de saptamana trecuta cu parintele Calistrat.

Momentan, parintele Calistrat nu poate oficia slujbe pana la finalizarea cercetarilor.