Femeie din Râșca anchetată pentru furt după ce a sechestrat calul vecinului pentru că i-a distrus culturi agricole

O femeie din Râșca este cercetată penal după ce a sechestrat calul vecinului și i-a cerut acestuia în schimb 400 de lei pentru a compensa pagubele făcute de cal în culturile sale agricole.

Poliția a fost sesizată prin 112 duminică seara de un bărbat că vecina i-a luat calul.

La fața locului s-a deplasat patrula din cadrul SPR 1 Vadu Moldovei care a constatat că în cursul zilei de sâmbătă apelantul a priponit calul în grădina pe care o folosește.

Femeie din Râșca anchetată pentru furt după ce a sechestrat calul vecinului pentru că i-a distrus culturi agricole

Ulterior calul a rupt legătoarea, care era dintr-un material textil și a ajuns pe terenul arabil al vecinei unde aceasta avea cultivat lucernă, porumb, ceapă și sfeclă.

Vecina a apreciat că i-au fost provocate de cal stricăciuni,  acesta a luat calul și l-a legat în curtea sa.

Proprietarul calului a luat legătura cu femeie care în schimbul restituirii calului i-a solicitat 400 lei, suma reprezentând plata stricăciunilor provocate de cal.

Duminică dimineața proprietarul calului i-a oferit femeii 200 de lei drept despăgubiri, dar femeia nu a fost de acord, motiv pentru care bărbatul a sesizat poliția pentru recuperarea calului.

În cauză s-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de furt, ce va fi soluționat procedural de lucrătorii Postului de Poliție Râșca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *