Femeie din Botosani adusa de urgenta la Iasi dupa ce s-a ales cu o infectie intraspitaliceasca

spitalul botosani

O batrana de 79 ani a fost adusa in stare grava la Iasi dupa ce s-a ales cu o infectie din Spitalul Judetean de Urgente Botosani. Femeia a fost operata in urma cu doua saptamani dar starea ei s-a inrautatit.

In urma unor investigatii medicale amanuntite s-a descoperit ca pacienta a fost infectata cu clostridium difficile, o bacteria recunoscuta deja in spitalele din Romania. Desi a fost internata la sectia de infectioase tot la Botosani, medicii au descoperit ca femeia a dezvoltat o infectie la inima, endocardita infectioasa.

Acum, Directia de Sanatate Publica trebuie sa afle in ce conditii s-a ales pacienta cu clostridium difficile. Aceasta bacterie se manifesta prin diaree apoasă sau cu sânge (3-15 scaune zilnic,urât mirositoare), crampe abdominale, febră, greaţă, scăderea poftei de mâncare, deshidratare, scădere în greutate iar in formele severe apare distensia abdominală, încetinirea tranzitului intestinal și fenomene de sepsis și șoc septic (instabilitate hemodinamică cu hipotensiune arterială).

Duminica seara, femeia a fost transferata de urgenta la Iasi.