Femeia din Suceava suspecta de coronavirus are febra, dureri de cap si tuse

rezerva infectioase

Femeia a plecat din China pe 30 ianuarie si a ajuns in tara cu cursa Londra – Suceava in data de 1 februarie. S-a prezentat astazi la ora 13.00 in ambulatoriul de boli infectioase a Spitalului de Urgenta Suceava cu o infectie a cailor respiratorii.

Medicii suceveni sustin ca au actionat conform procedurilor, s-a izolat ambulatoriul iar personalul a fost protejat. Dupa ce a fost consultata s-a constatat ca femeia, profesoara intr-o scoala din China, era intr-o stare buna, subfebrila cu tuse productiva si rinoree.

La ora 16, pacienta a fost transferata la Spitalul de Boli Infectioase unde a fost izolata intr-o rezerva.

Carmen Dorobat – manager Spitalul de Boli Infectioase: „Este vorba despre o rezerva care are circuit corespunzator in sensul ca are intrare si iesire in exterior. Avem echipamentul de protectie pentru cei care ajung in zona respectiva, ma refer la cadrele medicale”.

Medicii ieseni au constatat ca starea pacientei s-a modificat.

„Este vorba despre febra, tuse, dureri de cap, simptome care pot anunta o viroza sau gripa sezoniera dar avand in vedere legatura cu zona geografica respectiva trebuie sa facem analiza de laborator”, a mai spus Carmen Dorobat.

Cum Spitalul de Boli Infectioase inca nu a primit deocamdata kitul pentru depistarea coronaviruslui, analizele pacientei vor ajunge la Bucuresti.

„Maine dimineata, la Institutul National Matei Bals vor ajunge produse patologice, ma refer la sange, exudat faringian, exudat nazal pentru confirmare sau nu cu coronavirus. La noi pacienta este venita pacienta pentru izolare, pentru urmarire si tratament aferent”, a adaugat Carmen Dorobat.