Felicia are nevoie de sprijinul nostru!

felicia malaet

Felicia este o adolescenta din Iasi care s-a nascut cu o problema de sanatate si a fost nevoita sa poarte o proteza la un picior. Pentru ca a fost de curand admisa la liceu, tanara are nevoie de o alta proteza, mult mai performanta pentru a putea merge la scoala, cea veche fiind incomoda. Acum, parintele Damaschin vrea sa o sprijine pe Felicia sa duca o viata cat se poate de normala.

Felicia are 15 ani  și, într-un fel, luni a fost prima ei zi de școală. Este eleva la Liceul de Infromatică „Grigore Mosil” din Iași. Fata are o minte brilianta pentru ca a fost admisa la profilul matematica-informatica cu media 9.31. Pana aici, pare povestea unei adolescente absolut normale, insa Felicia este un copil special. Ea s-a născut cu probleme la un picior și a fost nevoită să poarte o proteza toata viata. Mobilitatea i-a fost mult redusă și nu a putut să frecventeze școala din localitatea natală.

Să știți că nu a fost chiar atât de ușor. Chiar dacă au fost șase ore pe săptămână trebuiau să vină profesorii. Nu veneau toți într-o zi. Unii veneau dimineața, alții seara”, a spus mama Feliciei.

Însă acum, când se produce o schimbarea atât de mare în viața ei, fiind admisă la un liceu în Iași, are nevoie de mai multă independență. Mai exact, are nevoie de o proteză pe care, din pacate, nu și-o permite.

Deocamdata conducerea școlii a luat câteva măsuri pentru sa o ajute pe fata. Felicia locuiește, practic, la școală. I s-a oferit o cameră aflată pe același palier cu sălile de clasă, deci efortul de a ajunge la ore nu este major. Proteza pe care o poartă acum este veche, degradată și i-a mai provocat și inflamații din cauza intoleranței la anumite materiale și fire. Fata are nevoie de o proteza cu stabilitate pe sold, care sa se îndoaie de la genunchi.

Prima oară, anul trecut, mi-a fost pus materialul acela la șold ca să nu se curbeze mai tare osul. După am făcut intoleranța la acel material. A trebuit să îl scoată. Mai apoi am făcut intoleranță la firele care trebuiau să se topească„, a spus Felicia Malaet.

Felicia se află de ani de zile în grija părintelui Dan Damaschin care i-a promis că o va ajuta.