Feedback-ul elevilor de la a doua probă a Evaluării Naționale: „Puteau fi abordate de niste copii care stiu destul de multa matematica”

Absolvenţii claselor a VIII-a au susţinut astazi proba la Matematică din cadrul Evaluării Naţionale. Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, peste 160.400 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost înscrişi în vederea susţinerii examenului, organizat în 3.300 de unităţi de învăţământ/centre de examen. Rezultatele finale vor fi afisate pe 9 iulie.

La Iasi, emotiile au fost mari, iar dupa 3 ore de examen, elevii au iesit increzatori ca au rezolvat corect toate cerintele. De asemenea, acestia au subliniat ca fara pregatire suplimentara nu ar fi reusit sa rezolve subiectele de examen.

„Eu consider ca subiectele au fost de nivel mediu, dar cu pregatire in particular. La scoala nu este suficient, nu se acorda sufiecienta atentie si daca nu faci pregatire in particular sa iei peste 9 – 9.50.”, a spus un candidat.

In timp ce unora li s-au parut subiectele de nivel mediu ca grad de dificultate, altii au spus ca au fost mai grele decat in anii trecuti. 

„Din punctul meu de vedere, subiectele au fost destul de grelute, mai ales la subiectul al doilea. Puteau fi abordate de niste copii care stiu destul de multa matematica si aveau inclinatii in partea asta. Trebuie obligatoriu o alta pregatire pentru ca la scoala in mare parte nu faci nimic aproape. Adica ti se explica dar in mare. Nu sta nimeni sa iti explice tie personal ceva.”, mai spus un elev din Iași.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, este media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obţinute la probele din cadrul Evaluării Naţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *