Federația „Solidaritatea Sanitară” a decis demararea strângerii semnăturilor pentru declanșarea conflictului colectiv de muncă

Consiliul de Coordonare al Federației ”Solidaritatea Sanitară” a luat decizia de a demara strângerea de semnături în vederea declanșării conflictului colectiv de muncă și grevei generale. Această decizia vine în urma refuzului Guvernului de a onora revendicările Federației „Solidaritatea Sanitară” și așteptările tuturor angajaților din sănătate, exprimat în cadrul negocierilor din 13.12.2023.

Mai exact, la acea negociere Guvernul a refuzat majorările salariale solicitate pentru lucrătorii din Sănătate. Consiliul de Coordonare al Federației ”Solidaritatea Sanitară” a decis că protestele sindicatelor membre anunțate la sfârșitul săptămânii trecute (pichetarea Guvernului și a ministerelor, respectiv a prefecturilor în teritoriu în data de 20.12.2023) trebuie înlocuite cu activarea celei semnificative forme de protest, greva generală.

În condițiile în care ambele federații reprezentative din Sănătate au luat decizii similare, în cadrul organelor lor colective de conducere, la acest moment s-a deschis calea declanșării grevei generale în sectorul public de sănătate.

Pentru sincronizarea acțiunilor celor două federații reprezentative din sănătate, Federația ”Solidaritatea Sanitară” anunță că procedura de strângere a semnăturilor va fi declanșată începând de luni, 18 decembrie 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *