Federația Operatorilor de Transport: Pasagerii ar putea rămâne fără mijloc de transport intrajudețean de la 1 ianuarie

microbuz

Federația Operatorilor de Transport avertizează că pasagerii care merg cu mașinile firmelor private care fac curse intrajudețene pot rămâne fără acest mijloc de deplasare de la 1 ianuarie. Președintele F.O.R.T., Augustin Hagiu, atrage atenția că o ordonanță emisă anul trecut prevede că transportul rutier județean de persoane prin curse regulate se desfășoară doar până la data de 31.12.2021, în baza programelor de transport județene și a licențelor aflate în vigoare în primăvara lui 2020.

Timp de un an și jumătate nu s-a întâmplat nimic sau aproape nimic la nivelul Consiilor Județene. Azi suntem în situația în care expiră programul conform unor Ordonanțe și nu mai avem ce pune în loc de la 31 decembrie 2021, drept pentru care trebuie instaurată o nouă Ordonanță de Urgență. Dar în aceste trei săptămâni, pentru că acum avem Guvern, repede. Prin care să prelungim valabilitatea programelor de transport. Noile contracte se încheie în baza unei proceduri prevăzute de legislația europeană și de legislația națională. La noi ca la noi, dăm șoferii afară, cu asta basta. Nu știu ce fac pasagerii de la 1 ianuarie”, a spus August Hagiu la Europa FM.

România ar trebui să reglementeze acest domeniu conform unor legi europene, valabile din 2007, care prevăd cum se încheie contractele între instituțiile publice și operatorii privați de transport.

Sursa: Europa FM