Fără țigări electronice vândute minorilor. Vor fi interzise inclusiv la locul de muncă, în spațiile închise

Fumatul de orice fel va fi interzis la locul de muncă, în spaţiile închise. Asta înseamnă inclusiv ţigările electronice sau dispozitivele de vapat. Regula se aplică şi minorilor, care nu vor mai putea cumpăra astfel de ţigarete, chiar dacă nu conţin nicotină.   

Aleșii au votat astăzi în plenul Camerei Deputaților interzicerea țigărilor electronice în rândul minorilor. Proiectul de lege a fost propus de președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, ceea ce înseamnă că minorii nu vor mai putea achiziționa țigări electronice și nici alte derivate.

La comisiile de specialitate au fost adoptate mai multe amendamente. Astfel, toate unitățile școlare din țară vor trebui să desfășoare activități de informare în rândul minorilor. De asemenea se interzice comercializarea acestor produse prin aparate. 

Proiectul de lege mai arată că unitățile care nu se vor alinia noilor sancțiuni riscă amenzi de până la 100.000 de lei din partea autorităților. Acum proiectul va merge spre promulgare, iar în scurt timp va ajunge să fie publicat în Monitorul Oficial. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *