Fără concerte de Zilele Iașului. Ce alte noutăți vor fi în acest an

7C533058-7BC4-4335-ABA4-E697F8DCFC8E

Sărbătorile Iaşului de anul acesta se vor desfăşura fără concerte şi fără Festivalul Vinului, potrivit declarațiilor din aceasta dimineața ale primarului Mihai Chirica.

Un lucru este cert, nu vom putea organiza concert în aer liber, pentru că nu vom putea impune 500 de spectatori. Ştim cu toţii că înainte participau cu zecile de mii. De aceea renunţăm la concert. De asemenea, vom renunţa şi la Festivalul Vinului. Este foarte greu să organizezi în mod ordonat o activitate care, printre altele, presupune şi consumul de băuturi alcoolice. Vom încerca să organizăm câteva târguri, dar cu condiţii extreme de distanţare socială, cu controlul celor care comercializează, pentru a împiedica creşterea numărului de infectări”, a declarat primarul Mihai Chirica.

De asemenea, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei s-a angajat să organizeze Hramul Sfintei Parascheva pe 14 octombrie cu respectarea foarte clară a normelor impuse din cauza pandemiei de COVID-19.

Asta înseamnă măsuri suplimentare de distanţare, imposibilitatea de a mai intra pelerinii în contact între ei, desfiinţarea punctelor de vânzare a obiectelor de cult. Vor primi privilegiul de a se apropia de racla Sfintei doar cei care înţeleg să respecte aceste norme. Femeile care au copii în braţe, bătrânii, persoanele cu handicap vor avea un culoar separat spre racla Sfintei Cuvioase Parascheva”, a spus primarul Mihai Chirica.