Fanii care au venit la Festivalul de Jazz de la Cucuteni au fost atacați cu pietre și sârmă ghimpată. Roțile de la mașini, tăiate

La Festivalul de Jazz de la Cucuteni, care a început vineri seara și durează trei zile, numeroși iubitori ai genului de muzică și-au petrecut noaptea forțat pe coclauri. Pe scurt, roțile mașinilor lor au fost tăiate, iar vineri noaptea nu s-au găsit platforme pentru a-i scoate dintre dealurile Cucutenilor.

Cu această ocazie, participanții la festival s-au plâns atât de lipsa unei parcări unde să își lase în siguranță mașinile, cât și de lipsa polițiștilor/jandarmilor care să îi apere. Mai ales că unii săteni i-au atacat cu pietre și sârmă ghimpată. Pe de altă parte, organizatorii festivalului au spus că li s-a promis ajutor pentru serile următoare din partea jandarmilor, conform Ziarul de Iasi.

Mai jos, vă prezentăm postarea unui ieșean care, după ce a ascultat jazz, a petrecut ore bune în frigul nopții pentru a-și transporta mașina la primul service auto.

Postarea lui Cosmin Panaite:

Azi noapte la 12 m-am trezit în mijlocul pustiului, cu toate cele 4 cauciucuri ale mașinii tăiate. 
Veți întreba, desigur, ce căutam în mijlocul pustiului, la miezul nopții.
Ei bine, tocmai ieșeam de la Cucuteni Jazz Fest 2023, inițiativă lăudabilă, de altfel. Niște oameni se întâlnesc în vârful unui deal și ascultă jazz live. Doar că acolo ei ajung musai cu mașina. Și tot cu mașina tre’ să și plece.
Am parcat unde erau parcate și alte mașini, pe marginea drumului care duce spre Muzeul de Sit Cucuteni – Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, lângă care au avut loc concertele.
N-am călcat pe ogorul nimănui, nu am obstrucționat trecerea a nimic. Nu exista o altă parcare special amenajată, pe care să o fi ratat.
La ieșirea de la concerte, am trecut pe lângă alți oameni care umflau sau schimbau roți.
Nu am fost singurul spectator căruia i s-au tăiat cauciucurile mașinii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *