Familiile luptătorilor batalionului Azov solicită lumii să faciliteze procedura de extragere a militarilor de pe teritoriul uzinei Azovstal

Familiile militarilor regimentului Azov au făcut apel la comunitatea mondială, în primul rând la președintele turc Recep Tayyip Erdogan, pentru a facilita procedura de extragere a luptătorilor ucraineni din Mariupol.

„Fiul meu este și el în Azovstal în iad. Ei țin linia chiar acum. Nu este doar un război, este un masacru. Cerem extragerea luptătorilor noștri împreună cu frații răniți și căzuți. Există o practică mondială”. Luptătorii sunt retrași într-o țară terță, neutră. Insistăm asupra unei astfel de decizii. Am lansat o petiție odată cu lansarea procedurii de extracție. Până acum, a câștigat un milion și jumătate de voturi”, Yevhen Sukharnikov, tatăl unui luptător.

Societatea susține această decizie, lipsește doar organizatia. Înțelegem că Turcia poate fi o astfel de țară. Fac un apel la președintele Erdogan ca domn, ca tată – salvați-ne luptătorii. Aveți practică. Dirijați flota civilă. Noi înțelegem toate riscurile, dar aceasta este singura noastră șansă. Fie ne asumăm un risc, fie privim întreaga lume când sunt uciși acolo”, a adăugat el.

Natalia Zarytska, soția unui luptător al regimentului Azov, a făcut apel la toate țările lumii să ajute la salvarea luptătorilor ucraineni blocați pe teritoriul uzinei Azovstal din Maruipol.

„Rusia adaugă eticheta de neonazişti luptătorilor noştri şi sub acest pretext încearcă să ne distrugă rudele. Nu există timp. Dacă lumea a lăsat să crească un monstru precum Putin, atunci trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru distrugerea lui”, insistă ea.

„Am primit un mesaj de la soțul meu că Crucea Roșie și ONU sunt interesate doar de civili. Și soțul meu întreabă: „Suntem noi, luptătorii, deșeuri? Am ajutat și sprijinit civili, i-am salvat, am împărtit produse. Nu suntem cu adevărat nimeni”, a spus ea.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!