Familiile care nu pot face copii vor primi bani pentru fertilizare in vitro

Programul pentru fertilizarea in vitro a fost stopat în 2024, dupa ce Ministerul Finanțelor nu a mai alocat fonduri, fiind finanțate doar procedurile în curs pentru cele 10.000 de dosare prevăzute pentru anul 2023. Insa, aceasta problema afost rezolvata.

Familiile care nu pot face copii vor primi bani pentru fertilizare in vitro

Potrivit ministrului Familiei, Natalia intotero, programul va merge mai departe doar daca se va gasi finantare si sprijin de la alte ministere cu buget ridicat pentru familiile care nu pot avea un copil

Natalia Intotero – ministrul Familiei si Tineretului: „După cum știți programul de fertilizare in vitro a fost blocat pentru anul acesta,Ministerul Finantelor nealocandu-ne sumele necesare pentru continuarea lui. In urma cu o saptamana, sedinta de guvern, in cadrul unei ordonante de urgenta a fost creat posibilitatea legala de a constinua acest program si in anul 2024. Acum urmeaza a doua incercare. Practic Ministerul de Finante este de acord dar nu ne-a si dat suma de finantare. A spus ca noi sa vorbim la toate celelalte ministere pentru a identifica de la un minister sa primim aceasta suma de bani. Va marturisesc ca Ministerul Sănătatii, Ministerul Muncii, al Educatiei, ministere care au buget mai mare si ar putea sa ne ajute pana la o rectificare bugetara.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *