Familia unui fost primar al Iasului pregateste un mega proiect imobiliar in zona Bucium

Consilierii locali trebuie sa-si dea girul peste un mega proiect imobiliar in zona Bucium, in apropierea Lacului Doi Peri, intins pe o suprafata de 98.000 de metri patrati. Benficiarii sunt doi mostenitori din familia Winkler.

Primul roman din familie a fost Adolf Winkler, care a primit cetățenia pe vremea regelui Carol în anul 1892. În anul 1911, fratele său, Emil Winkler a cumpărat 54 de hectare de teren în vecinătatea Spitalului „Socola”, în schimbul a 40.000 de lei, iar zece ani mai târziu, pământul a ajuns prin cumpărare în stăpânirea lui Alfred Winkler.

Acesta a fost președinte al Tribunalului Iași în perioada interbelică. A deținut mai multe terenuri situate în municipiul Iași și în zone din împrejurimi în suprafață de 54 hectare. Dintre acestea, 35 de hectare se află în administrarea Spitalului Socola, căruia i-ar fi fost date în anul 1948 „în mod cu totul benevol și gratuit” de către Alfred Winkler, dar numai pentru patru ani.

Proiectul din Bucium vizeaza constructia de locuinte individuale si colective, un complex cu destinatie mixta (rezidential, retail si servicii). Accesul se va face din soseaua Visani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *