Familia unui cuplu de britanici care a murit intr-o vacanta in Hurghada a aflat dupa 5 ani cauza deceselor

Un cuplu britanic a murit intoxicat cu monoxid de carbon în timp ce se afla în vacanță într-o stațiune de lux din Egipt, după ce camera de alături a fost stropită cu o solutie pentru a ucide gândacii de pat, a constatat un medic legist, la 5 ani dupa ce s-a petrecut teribilul incident.

John și Susan Cooper erau cazați la hotelul Steigenberger Aqua Magic din stațiunea Hurghada, situată la Marea Roșie, când in camera alaturata s-a stropit cu solutia ‘Lambda’, pentru o infestare cu gândaci, a relatat agenția britanică PA Media. În unele țări, Lambda este diluat cu substanța diclorometan, care face ca organismul să metabolizeze sau să ingereze monoxid de carbon.

Camera a fost sigilată cu bandă adezivă în jurul ușii, dar era conectata cu a lor de o ușă alăturată, potrivit PA. Cei doi soți s-au întors în camera lor seara, dar au fost găsiți a doua zi de către fiica lor. John Cooper, în vârstă de 69 de ani, a fost declarat mort în cameră, în timp ce soția sa Susan, în vârstă de 63 de ani, a murit câteva ore mai târziu la spital.

Dr. James Adelely, medicul legist principal al comitatului englez Lancashire, a constatat că decesele au fost cauzate de otrăvirea cu monoxid de carbon ca urmare a inhalării vaporilor de la pulverizarea pesticidului care conținea diclorometan, relatează PA.

„Până în ziua de azi, familia noastră se luptă să înțeleagă ce s-a întâmplat”, a declarat fiica cuplului, Kelly Ormerod, care se afla în vacanță cu părinții ei în acel moment, într-o declarație după anchetă.

„Nu ar fi trebuit să se întâmple așa ceva”. Ea a spus că „nimic nu ar putea compensa durerea și pierderea pe care le-am simțit din acea zi”, adăugând: „Ultimii ani au fost cei mai traumatizanți și emoționali pentru toți cei implicați”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *