Familia tânărului mort la Lețcani este încă în stare de șoc. Aceștia au aflat din presă de cele întâmplate

WhatsApp-Image-2022-05-31-at-14.23.13

Durere fără margini în Hodora, satul natal al tânărului de 19 ani, mort în accidentul de la Lețcani. Trupul neînsuflețit al acestuia a fost adus acasă de la Institutul de Medicina Legala, în sicriu alb. Părinții și familia l-au așteptat la poartă. Tânărul obținuse luni permisul de conducere și a ieșit la plimbare cu alți doi prieteni, pentru a sărbători reușita. L-a lăsat să conducă pe prietenul lui, care din teribilism și sub influenta alcoolului a produs o tragedie.

Tânărul, student la o facultate din Iași era așteptat acasă de părinții săi pentru a se bucura împreună de marea reușită a acestuia, și anume, obținerea permisului de conducere. Din nefericire, soarta a avut alte planuri pentru el, tânărul întorcându-se acasă pentru ultima oară într-un sicriu alb. Familia și apropiații sunt încă șocați de cele întâmplate și nu le vină să creadă că toate visele și planurile tânărului s-au sfârșit brusc.

„Sunt într-o stare dezastruoasă. Mai era o fată de 30 de ani, băiatul de 20 de ani împlinea, pe 26 iunie ar fi împlinit 20 de ani. Informația a venit direct de pe Facebook. Vă dați seama că a fost dezastru. Noi urmăream filmulețul, am văzut știrea că a fost un accident la Lețcani și în următoarea secundă a apărut poza lui. Prima dată am crezut și am sperat să fie o știre falsă.” a declarat mătușa băiatului.

Și comunitatea este șocată de vestea primită.

„De mic copil îl știu, băiat bun. Am și eu copii, de o seamă cu el, poate mai mari. ” a mai spus un vecin.

„Era un copil exemplu, era un copil bun. Ce-și dorea el cel mai mult? Să ajungă sus, cât mai sus, era un copil foarte ambițios și muncitor. L-am văzut sâmbătă, a fost la făcut baloți și l-am văzut și chiar m-a salutat.” ne-a povestit o rudă.

Șoferul mașinii era un fost coleg de liceu de-al victimei și lucra la amenajări de grădini alături de prietenul său care a decedat. Bărbatul este căsătorit și are un copilaș de 4 ani. Soția sa este însărcinată cu cel de-al doilea copil. Vecinii tânărului de 22 de ani îl știu drept un om liniștit și la locul lui.

Nu prea bea, de obicei nu. E un băiat cuminte, are copil, are familie, sunt tineri, au muncit și și-au cumpărat mașina din banii lor, se duc la muncă.” a declarat vecinul șoferului vinovat.

Șoferul vinovat de accidentul rutier de la Lețcani a fost reținut de polițiștii ieșeni. Acesta avea o alcoolemie de 1,82 în sânge. Fără nicio remușcare, după accident, când a fost scos din mașină de către martori, acesta a dat vina pe prietenul său mort, și a insinuat că victima s-ar fi aflat la volanul mașinii, nicidecum el.