Familia Regală a României a călătorit cu trenul regal de la Cluj-Napoca la Alba Iulia pentru a marca centenarul încoronării

62295888

Momente încărcate de emoție în gările din Aiud și Teiuș.

Majestatea Sa Margareta, custodele coroanei, și Alteța Sa Regală Principele Radu, împreună cu Alteța Sa Regală Principesa Sofia, au făcut o călătorie simbolică cu trenul regal de la Cluj-Napoca la Alba Iulia, pentru a marca centenarul încoronării.

Astăzi se împlinesc 100 de ani de la momentul în care Regele Ferdinand și Regina Maria au fost încoronați ca suverani ai României Mari.

În gara din Aiud, membrii familiei regale au fost primiți de copii în costume populare cu pâine și sare, dar și cu buchete de flori. Au primit şi un tablou ce îi înfățișează pe Regele Ferdinand și pe Regina Maria. După zece minute familia regală a plecat spre gara din Teiuș.

În prezența marilor familii regale ale Europei, în urmă cu 100 de ani, la catedrala Încoronării din Alba Iulia, construită special pentru acel moment unic, Regele Ferdinand și Regina Maria au fost încoronați ca regi ai României Mari. Pe tot parcursul zilei la Alba Iulia vor avea loc evenimente parade, focuri de artificii, concerte susținute de camerata regală, dar și spectacole și expoziții.